Plaatsbeschrijvingen

Afbeelding
Man in hemd met digitale afstandsmeter in de hand

Dé manier om discussie te vermijden

Stel, u verhuurt een woning en de huurders blijken na afloop van het contract een diepe kras te hebben achtergelaten op de kookplaat. Of uw buren voeren grondige verbouwingen uit, die een scheur doen ontstaan in de muur van uw woonkamer. Of u bent als aannemer met grond- en afbraakwerken bezig, waarvan een omwonende beweert dat ze vochtschade in zijn huis veroorzaken. Natuurlijk vermijdt u zulke geschillen het liefst volledig, maar als ze ontstaan, heeft u iets nodig dat onomstotelijk bewijst wie gelijk heeft. En daarvoor zorgen wij, met uiterst gedetailleerde plaatsbeschrijvingen voor zowel particulieren als bedrijven. 

1. Plaatsbeschrijving bij de aanvang van (ver)bouwwerken

Ten eerste staan we in voor een uitgebreide plaatsbeschrijving bij bouwwerken, mét fotoreportage. Of u nu de aannemer bent die de werken gaat uitvoeren of de eigenaar van de woning die gebouwd of verbouwd wordt: u kunt op uw twee oren slapen met zo’n plaatsbeschrijving van het nabijgelegen pand of huis van de buren. We noteren namelijk zeer zorgvuldig alle zichtbare gebreken en beoordelen de staat van het pand in kwestie. Zo ligt de situatie bij de aanvang van de (ver)bouwwerken objectief vast. Voor eventuele verzakkingen, barsten, vocht- of schimmelproblemen die op dat moment al aanwezig zijn, bent u dus niet aansprakelijk. 

Architecten raden vaak aan om een plaatsbeschrijving te laten opmaken, maar ook sommige verzekeringsmaatschappijen vragen ernaar, bijvoorbeeld wanneer u een ‘Alle Bouwplaats Risico’ afsluit, een speciale verzekering voor zelfbouwers. Wat uw situatie ook is: wij zorgen voor een nauwgezette plaatsbeschrijving waarmee u discussies later meteen in de kiem smoort.

2. Plaatsbeschrijving bij de aanvang van een huurovereenkomst

Als u een woning, appartement of studentenflat huurt of verhuurt, is een plaatsbeschrijving verplicht. Zo is het glashelder wie de verantwoordelijkheid draagt: de verhuurder (voor schade die al aanwezig was) of de huurder (voor schade waarvan nog geen sprake was ten tijde van de plaatsbeschrijving). We maken voor u een plaatsbeschrijving op, inclusief fotoreportage en kwaliteitsmeting. En daarin gaan we bijzonder ver. Van kastdeurtjes die niet meer goed sluiten tot vuile schakelaars: u ziet het allemaal opgelijst in onze beschrijving bij intrede. Bij uittrede komen we nog eens langs om te controleren of het pand in zijn oorspronkelijke staat wordt teruggegeven, en maken we opnieuw een rapport op. U draait voor de kosten van deze service trouwens niet alleen op: de wet vraagt dat huurder en verhuurder elk de helft betalen. 

Onze werkwijze: uiterst vlot en uiterst volledig

We beseffen maar al te goed dat een plaatsbeschrijving niet te lang op zich mag laten wachten. Twee huurperiodes volgen elkaar bijvoorbeeld het best zo snel mogelijk op. We doen daarom ons uiterste best om u binnen de 72 uur een plaatsbeschrijving te bezorgen. Deze snelheid gaat bovendien gepaard met een opmerkelijke nauwkeurigheid. Een plaatsbeschrijving van meer dan honderd bladzijden in een mooi gebundeld boek: het is absoluut geen uitzondering voor ons. En daardoor bent u dan weer zeker dat geen énkel gebrek aan de aandacht ontsnapt!